Evde Kalmayı Fırsata Çevir ve Web Sitene İçerik Üret

Evde Kalmayı Fırsata Çevir ve Web Sitene İçerik Üret

Tarihte belki de 100 yılda bir denk gelebilecek bir olaya şahit olduk ve adeta tarihe tanıklık ediyoruz. Şu zor günlerde evde kalarak hem kendimizin; hem de çevremizin sağlığını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Peki evde kalırken web sitemiz için neler yapabiliriz, bunu nasıl fırsata çevirip de web sitemize artı bir şeyler katabiliriz?

Evde Kalmayı Fırsata Çevir ve Web Sitene İçerik Üret

Web Sitene İçerik Üretebilirsin

Evet, hazır evde vakit geçirirken ve bazen yapacak birşeyler bulamadığın anlarda web sitene yeni ve kaliteli içerikler üretme şansına sahipsin. Dünyayı sarsan bu virüs öncesinde koşuşturmalarından, iş ve güçlerinden zaten web sitene yeteri kadar vakit ayıramamıştın. Şimdi bunu telafi etmenin tam vakti.

Peki nereden başlamalısın?

Öncelikle tüm web siteni, tüm sayfalarını şöyle bir alıcı gözle gez bakalım. Sen bile utandın değil mi? O kadar eski içerikler, eski haberler, eskiden kalmış fuar haber ve fotoğrafları gördün. Bunları hemen web sitenden kaldır, önceliği temizliğe ver, sonra yeni süsler eklersin :)

Mazide kalan, değerini kaybetmiş içerikleri sildiğine göre artık web sitende kalan içerikleri gözden geçirebilir ve web sitene yeni içerikler girebilirsin.

Öncelikle web sitende sabit olan hakkımızda, misyon, vizyon vb. gibi sayfaları bir gözden geçir. Eklemen gerekli detaylar varsa bu sayfalarını güncelle. Bu sayfalarında bulunan eski görselleri yenileri ile değiştir. Bak şimdi web sitene, nasıl güzelleşmeye başladı bile!

Web sitenin içeriklerinin ziyaretçilerin açısından ne kadar önemli olduğunu biliyorsun değil mi? 'Web siteni ziyaret eden kullanıcıların aradıklarını buldu mu? İçeriklerin onlara gerekli bilgiyi verebildi mi?' gibi soruların cevabı ne kadar pozitif ise web siten o kadar yararlı demektir. Bu bağlamda haydi kolları sıva ve yeni, kaliteli ve özgün içerikler oluşturmaya başla!

Evde Kalmayı Fırsata Çevir ve Web Sitene İçerik Üret

Blogun Var mı?

Web sitende bir blog bölümü var mı? Yoksa hemen oluştur ve içerisine kaliteli içerikler eklemeye başla! "Yahu benim sektörümde blog mu olur" deme, herkesin anlatacağı ve paylaşabileceği bir hikayesi mutlaka vardır. Ticari hayatına ilk başladığın zamanlardaki bir anını içerik olarak üretebilir ve gerçekten benzersiz bir içerik oluşturabilirsin. Ya da ilk satış yaptığın zamanlarda karşılaştığın olumsuz bir durumu bugün güldürücü olması adına bir içeriğe çevirerek anlatabilirsin.

Evde Kalmayı Fırsata Çevir ve Web Sitene İçerik Üret

İçerik herşeydir. İçeriğin kaliteli olduğu zaman web sitenin ziyaretçileri memnun olacak ve bu sana yeni ziyaretçiler dolayısı ile yeni müşteriler kazandıracaktır. Bu yüzden şu an vaktin de varken biraz düşün ve web siten için çok kaliteli içerikler üretip bunları yayınla. Tabii ki bu içerikleri sadece web sitende değil, sosyal medya hesaplarında da paylaş. İçeriğin kaliteli ve ilgi çekici ise zaten kendiliğinden ziyaretçi çekecek ve hem web sitende, hem sosyal medya hesaplarında etkileşimler artacaktır.

İçerik, bir web sitesinin SEO çalışmalarında en önemli etkiye sahip unsurudur. Yani içeriklerinin kalitesi senin Google'daki sıralamanı belirler. Google'daki sıralaman yüksek oldukça web sitenin trafiği artacak ve buna bağlı yeni müşteriler elde edeceksin. Bu yüzden web sitenin içeriğinin çok çok önemli olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.

Ben Yazı Yazamam Diye Birşey Yok!

Okuma ve yazma biliyor isen yazı yazabilirsin. En kötü ihtimal dil bilgisi konusunda hataların ya da cümle bozuklukların olabilir. Bu konuda da çevrende senin hatalarını telafi edebilecek bir yakının illa ki vardır, ondan yardım alabilirsin.

Dünyamız giderek dijitale dönüyor, web sitelerimiz, online mecralarımız giderek önemini arttırıyor. 1 yıl sonra dijital dünyada ne gibi gelişmeler olabilecek beynimizin sınırları bunları tahmin etmeye yetemeyebiliyor. Ancak görünen o ki, bundan sonra dijital mecralar ön planda olacak. Sen de bu süreçte web siteni güçlü yapmaya çalışmalısın ki, dijital dünyaya geçildiğinde kazanan sen ol!

İçerik Üretmeye Nasıl Başlayabilirim?

İçerik üretme ya da başlık bulma konusunda hiçbir fikrin yoksa, rakiplerinin ya da benzer sektörlerdeki firmaların web sitesine göz atabilirsin. Burada bulunan blog bölümlerinde neler yazılmış, hangi başlıklara yer verilmiş sana fikir verebilir. Ancak hemen belirtelim, başka bir siteden kopya şekilde içerik sakın ola paylaşma. Hatta bir paragrafı bile kopyalayıp yapıştırma. İçeriklerini özgün olarak kendin üret.

İçerik üretmek kolay bir iş değil evet, ancak özen gösterilip, emek ve sabır verildiğinde bunu başabilirsin. Eğer ki ben bu konuda profesyonel destek istiyorum diyenlerdensen bize ulaşabilirsin: 0(312) 963 15 01

05/04/2020

İlgini Çekebilir:

16/12/2020
Web siteleri yıllardır hayatımızda var ve bir firmanın internet üzerindeki tanıtımı için en önemli araçtır. Son yıllarda önemini daha da arttırmakla birlikte eskiden web sitesi tercihen yapılabilirken, artık bir web site... Devamı
25/11/2020
Firmanız için ya da kişisel bir web sitesi yapmaya karar verdiniz, bu yüzden de bir web site altyapısı araştırmaya başladınız. Tabii karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Öncelikli olarak, hazır web sitesi altyapısı ve öz... Devamı
07/11/2020
Bir işletmenin kendine ait bir web sitesi olması artık tamamen bir zorunluluk haline gelmiştir. Web sitesi, bir firmanın internet üzerindeki yüzü ve kendini tanıtabileceği hem en pratik; hem de en uygun maliyetli alandır... Devamı
04/11/2020
Web sitesi birçok yolla oluşturulabilir, birçok amaca da hizmet edebilir. Dilerseniz bir uzmandan yardım alıp dilerseniz de hazır temaların bulunduğu siteleri tercih ederek web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu noktadan so... Devamı
03/11/2020
Dijitalleşen dünyada fiziksel olarak var olan bir çok şeyin dijital ortama da entegre edilmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Firmaların buna ayırdığı bütçeye ve firmanın kendi büyüklüğüne göre web sitenizin gör... Devamı
17/10/2020
Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı Ekim 2020 itibariyle statista.com verilerine göre 44.12 milyon olan İnstagram , tanıtım stratejilerini belirlerken en önemli medya araçlarından biri halini aldığını açıkça bizlere göst... Devamı