Hazır Web Sitesi Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hazır Web Sitesi Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Firmanız için ya da kişisel bir web sitesi yapmaya karar verdiniz, bu yüzden de bir web site altyapısı araştırmaya başladınız. Tabii karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Öncelikli olarak, hazır web sitesi altyapısı ve özel çözüm web sitesi seçenekleri karşınıza çıkacaktır.

Bu konuda daha detaylı değerlendirme yapmak için Hazır Web Sitesi mi, Yoksa Özel Çözüm Web Sitesi mi? yazımıza da göz atabilirsiniz.

Araştırmalarınız sonucunda hazır bir altyapı kullanmaya karar verdiyseniz, şimdi de sıra hangi hazır altyapıyı seçeceğinize geldi. Günümüzde hem Türkiye; hem de Dünya genelinde kullanılan birçok hazır web sitesi altyapısı bulunmaktadır. Bunların hangisinin sizin ihtiyaçlarınıza cevap vereceğini görmek için kısa bir araştırma yapmanız ve seçeceğiniz pakette aşağıda sıraladığımız özelliklerin temel olarak varolup olmadığını sorgulamanız, kararınızı hemen vermenize de yardımcı olacaktır.

Mobil Uyumlu Olması

Özellikle son yıllarda daha da artış gösteren bir durum olan mobil cihazların internet kullanıcıları tarafından daha aktif olarak kullanılması, bir web sitesinin mobil uyumlu olmasını zorunlu hale getirmiştir. Mobil uyum, bir web sitesinin açıldığı cihaz ekranına göre uyum sağlaması demektir en temel haliyle. Bir web sitesi bilgisayar ekranında açıldığında elbette açıldığı cihazın ölçülerine bağlı olarak ekrana oturur. Aynı şekilde tablet ve telefon ekranlarından açıldığında da açıldığı ekranın ölçülerine göre içeriğindeki tasarım öğelerini şekillendirmeli ve ekrana tam oturmalıdır. Peki neden mobil uyum bu kadar önemlidir? Öncelikle bir web sitesinin mobil uyumlu olması, Google'ın en çok değer verdiği kriterlerden biridir. Tablet, telefon gibi mobil cihazlardan web sitelerini girişin de oldukça artış gösterdiği bir dönemde, kullanıcıları siteyi ziyareti ve sitede yer alan sayfalar arası gezintisi sırasında kullanımı kolaylaştırmak ve ziyaretçinin içerikleri kendi ekranında kolay okuyabilmesini sağlamak ziyaretçiyi memnun etmek açısından önemli bir konudur. Böylelikle ziyaretçi siteyi mobil cihazı üzerinden incelerken okumak için büyütmek, tamamını görmek için tekrar küçültmek gibi zahmetlere girmeden kolaylıkla gezebilir. Bu da sitede daha çok vakit geçirmesini sağlar. Google üzerinden yönlendirilmiş bir ziyaretçi girişi düşündüğünüzde ziyaretçi sitede vakit geçirdikçe ve diğer sayfalarda da gezindikçe Google, kullanıcıyı doğru ve işlevsel bir siteye yönlendirdiğini anlayarak, siteyi arama kelime gruplarında daha da değerli hale getirir. Bu yüzden kullanmak istediğiniz hazır web sitesi yapılandırmasının mobil uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Hazır Web Sitesi Satın Alırken Mobil Uyumlu Olmasına Dikkat Edilmeli

SSL Sertifikasının Bulunması

Siteye giriş yapan ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması için bir web sitesinin tüm sayfalarında SSL sertifikası bulunmalıdır. Tüm sayfalarda bulunması gereken bu sertifikanın varlığını, almayı düşündüğünüz hazır web sitesi platformunun örnek sitelerine bakarak da teyit edebilirsiniz. Tarayıcınızda adres çubuğu kısmında Güvenli Değil şeklinde bir uyarı görüyorsanız, bilin ki o web sitesinde SSL sertifikası yoktur. SSL Sertifikası bulunan web sitelerinde adresin yazılı olduğu kısmın hemen solunda minik bir kilit işareti bulunmaktadır. Bu işareti görüyorsanız SSL sertifikası bulunuyor ve web sitesi güvenli demektir. Kilit simgesi üzerine tıklayarak sertifika bilgilerine de ulaşmanız mümkün olur. Hazır web sitesi paket özelliklerini incelerken, SSL sertifikası bulunmasına dikkat etmelisiniz.

Hazır Web Sitesi Satın Alırken Ssl Sertifikası Olmasına Dikkat Edilmeli

Alan ve Trafik Sınırlamaları

İstisnalar olsa da genellikle tüm web sitesi platformları hosting yani site barındırma alanını paketle birlikte sağlamaktadır. Bu barındırma alanlarında da sınırlamalar verilebilir ya da tamamen sınırsız olabilir. Alan kullanımı konusunda siteye yükleyeceğiniz görsel ve içerikler önem taşır. Yüklemeyi öngördüğünüz içeriklerin aşağı-yukarı toplam MB değerine bakarak sizin için yeterli olacak alanı tespit edebilirsiniz. Ayrıca internet sitenize yüklemeden önce tüm görsellerinizi optimize etmeli ve sıkıştırarak webe uygun hale getirmelisiniz. Böylelikle kullanım alanınızdan hem siz tasarruf etmiş olursunuz; hem de siteye gezen ziyaretçilerinizin boyutu yüksek ve yüklenmek bilmeyen görsellere maruz kalmamasına yardımcı olmuş olursunuz. Site verileri açısından sınırsız alan sağlayan bir hazır web platformu ise sitenizi geliştirebilmeniz için büyük bir nimettir. Bu sayede alanınızın sınırlı olduğu endişesiyle gerekenden az görsel yüklemek gibi durumlarda kalmazsınız.

Trafik alanı ise, sitenize yüklediğiniz her içeriğin ve her görselin gezen ziyaretçileriniz tarafından gezinti esnasında indirilebileceği aylık maksimum alandır. Ziyaretçi trafiğinizin yoğun olmasını bekliyorsanız, sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek için reklam kullanmayı da düşünüyorsanız yine sınırsız trafik alanı sağlayan bir hazır web sitesi altyapısı tercih etmelisiniz. Böylelikle ziyaretçi yoğunluklarında sitenizin kapanması gibi problemlerle uğraşmazsınız.

Sağlanan Sunucu Hizmetinin Lokasyonu

Eğer Türkiye'de iseniz ve hedef kitleniz de aynı ülke sınırları içerisinden web sitenize giriş yapacak şekildeyse, hizmet sağlayıcınızın sunucularının da aynı lokasyonda olması önemli bir konudur. Bir çok etken gibi, sunucu lokasyonu da sitenizin hızını önemli derecede etkiler. Bu yüzden hazır web sitesi özelliklerini araştırırken bu detaya önem verin.

Sınırsız Sayfa ve Görsel Ekleme

İhtiyaçlarınız ve sitenizde vermek istediğiniz bilgiler az da olsa sınırsız sayfa ekleyebilmeniz önemlidir. Peki içeriğiniz çok az olsa bile bu detay neden önemli olabilir? Elbette web sitenizin Google Seo'daki başarısı için. Web sitenize ekleyeceğiniz içerikler, Google'da bulunabilir olmanızı sağlayacak en önemli elemanlardır. Google taramalarında içeriklerinizi analiz edecek, anahtar kelimelerle arasında bağlantılar kuracak ve buna göre organik aramalarda sıralamanızı belirleyecektir. Ne kadar özgün ve açıklayıcı içeriğiniz olursa, Google gözünde de o kadar değer kazanırsınız demektir. Mevcut hizmetlerinize ilişkin sayfalarınızı ekledikten sonra da web sitenize bir Blog kısmı açarak içerisine düzenli bir şekilde makaleler ekleyebilir ve böylelikle sitenizi de güncel tutabilirsiniz. İçeriklerinizi konuya ilişkin birkaç görselle destekleyerek de yazının ilgi çekiciliğini arttırabilirsiniz. Hazır web sitesi için araştırmanızı yaparken sınırsız sayfa ekleme seçeneği bu anlamda işinizi kolaylaştıracaktır.

İçeriğin Seo'ya katkıları için Web Sitene İçeriksel SEO Dopingi yazımıza da göz atabilirsiniz.

Otomatik Sitemap

Google açısından size fayda sağlayan değerli bir konudur. Web sitenizdeki her içeriğe ait linkin otomatik olarak bir xml dosyasında oluşturulmasıdır. Hazır web sitesi platformunuzdaki sitelerde bu özellik de olmazsa olmazlar arasındadır.

Akıllı Link Yapısı

Sitenize eklediğiniz tüm sayfaların linkleri Google'a uygun akıllı url yapısında olmalıdır. Eklediğiniz sayfanın başlığı otomatik olarak Google uyumlu linke dönüşmeli ve verdiğiniz başlık muhakkak urlnizde geçmelidir. Bu konu da sizin web sitenizdeki içeriklerin Google'da bulunabilirliğine büyük katkı sağlayacaktır.

Hazır Web Sitesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknik Destek Hizmetleri

Hazır bir platform üzerinden web sitenizi yaparken sistemin verdiklerini kendi emeklerinizle harmanlayarak bir web sitesine sahip oluyorsunuz. Bu arada panelin kullanımının pratik olması elbette işinizi oldukça kolaylaştırır. Ancak bazı konular size yabancı gelebilir. Çalışmanızı yaparken takıldığınız noktalarda desteğe ya da yönlendirmelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yüzden incelediğiniz hazır web sitesi altyapılarında bir teknik destek hizmeti verilip verilmediğini de araştırmalısınız. Bazı platformlar telefon/eposta; bazıları ise sadece eposta ile destek vermektedir. Bu konu genelde ilk araştırma aşamasında es geçilir, ta ki bir destek ihtiyacınız olana kadar. Emin olun en az web sitenizin altyapısı, hızı, Google başarısı kadar önemli bir konudur. Çok basit bir konuda takılırsanız web sitenizin tamamen yarım kalmasına bile neden olabilir. Bu yüzden teknik destek hizmeti alabilmeniz önemli bir konudur. Gerektiğinde ne şekilde destek alabileceğiniz mutlaka teyit etmelisiniz.

Hazır Web Sitesi ile Web Sitenizi Oluşturmak İsterseniz Hemen Web Sitesi Paketlerimizi İnceleyebilirsiniz.

25/11/2020

İlgini Çekebilir:

16/12/2020
Web siteleri yıllardır hayatımızda var ve bir firmanın internet üzerindeki tanıtımı için en önemli araçtır. Son yıllarda önemini daha da arttırmakla birlikte eskiden web sitesi tercihen yapılabilirken, artık bir web site... Devamı
07/11/2020
Bir işletmenin kendine ait bir web sitesi olması artık tamamen bir zorunluluk haline gelmiştir. Web sitesi, bir firmanın internet üzerindeki yüzü ve kendini tanıtabileceği hem en pratik; hem de en uygun maliyetli alandır... Devamı
04/11/2020
Web sitesi birçok yolla oluşturulabilir, birçok amaca da hizmet edebilir. Dilerseniz bir uzmandan yardım alıp dilerseniz de hazır temaların bulunduğu siteleri tercih ederek web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu noktadan so... Devamı
03/11/2020
Dijitalleşen dünyada fiziksel olarak var olan bir çok şeyin dijital ortama da entegre edilmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Firmaların buna ayırdığı bütçeye ve firmanın kendi büyüklüğüne göre web sitenizin gör... Devamı
17/10/2020
Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı Ekim 2020 itibariyle statista.com verilerine göre 44.12 milyon olan İnstagram , tanıtım stratejilerini belirlerken en önemli medya araçlarından biri halini aldığını açıkça bizlere göst... Devamı
15/10/2020
Bir web sitesinin en önemli amacı nedir? Elbette ziyaretçilerin aradığına kolayca ulaşabilmesi, site içerisinde rahatça gezinebilmesidir. Bunun sonucunda ziyaretçi o web sitesinden memnun olarak ayrılırsa web sitesi gerç... Devamı