Web Sitenize Daha Fazla Ziyaretçi Çekmeniz için İpuçları

Web Sitenize Daha Fazla Ziyaretçi Çekmeniz için İpuçları

Web sitesi birçok yolla oluşturulabilir, birçok amaca da hizmet edebilir. Dilerseniz bir uzmandan yardım alıp dilerseniz de hazır temaların bulunduğu siteleri tercih ederek web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu noktadan sonra yani site oluşturulduktan sonra en önemli adım siteye trafik çekme adımıdır. Bu emeklerinizin ya da ayırdığınız bütçenin boşa gitmemesi için son derece önemlidir. Çabalarınızın boşa gitmesini istemiyor iseniz siteye trafik çekme adımlarını mutlaka gerçekleştirmeli, asla atlamamalısınız. İşte sizler için hazırlamış olduğumuz web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenin yolları...

SEO Optimizasyonu

Birçok kuralı olan SEO uyumu, web sitenizin arama motorlarında en üst sıralarda yer almasını sağlamak için var olan kurallardır. Bu kurallar içerisinde anahtar kelime uyumu, başlık ve konu arasındaki uyum, alt başlıkların yer alması gibi birçok kural yer almaktadır. Sizler de SEO uyumuna dikkat ederek web sitenizin Google vs. gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması tercih edilebilirliğini arttıracaktır. İnsanlar anahtar kelimeyi arama motorlarına yazdıklarında büyük çoğunluk ilk sıralarda yer alan web sitelerini tercih edeceklerdir. Sizler de tercih edilen web sitesi olmak ve sitenize daha çok kullanıcı çekmek istiyor iseniz buna dikkat etmelisiniz. Başlıklarınız ve içerikleriniz ilgi çekici olmalı. İçeriklerinizin her zaman özgün ve konuyu karşılar nitelikte açıklayıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Sitenizde düzenli olarak yayınlayacağınız özgün ve kapsamlı içerikler sayesinde Google, site içeriğinizi değerli bulacak ve web sitenizi üst sıralara taşıyacaktır.

web sitenize ziyaretçi çekmek için seonun önemi

Altyapısal olarak da site altyapınız Google'ın talep ettiği altyapısal detaylara uygun olmalıdır. Google uyumlu linkler, otomatik site haritası, mobil cihaz uyumu gibi detaylar bu altyapıda önemli rol oynar. Bundan sonrası ise tamamen sitenizi içerik ile beslemeye kalıyor. En basit mantık olarak web sitenizde arama kelimelerinizi karşılayacak nitelikte metinler olmalı ki, Google da içeriğinizle bu kelimeleri eşleştirebilsin.

Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medya web sitenize trafik çekmek için kullanabileceğiniz en önemli araçlardan bir tanesidir. Burada büyük kitlelere en kolay biçimde ulaşabilirsiniz. En önemli avantajı ise hedef kitlenizi belirleyebilmenizdir. Yapacağınız hedef kitle belirleme optimizasyonları ile yaş grubundan, seçeceğiniz şehre kadar reklamlarınızı kimlerin görmesini isterseniz kitlenizi belirleyebilirsiniz. Reklamlarda ve paylaşımlarda özgün ve ilgi çekici görseller ile kullanıcıya hitap eden, fazla karmaşık olmayan metinler kullanmaya dikkat etmeli, klişe söz gruplarından kaçınmalısınız.

web sitenize ziyaretçi çekmek için sosyal medya kullanımı

Sosyal medyada influencerları kullanarak da reklam yapabilirsiniz. Bunun için sizin hedef kitlenize hitap eden sosyal medya fenomenleri arasından bir tanesini tercih edip ardından kendisiyle iletişime geçmeniz yeterlidir. Bu iletişim şekli kişiden kişiye değişebilir. Bazılarının menajerleri bulunurken bazıları ile de direkt olarak iletişime geçebilirsiniz. Sosyal medyanın en güzel yanlarından bir tanesi ayırdığınız bütçelerin karşılığını kısa sürede almanızdır. Sosyal medyanın gücü günden güne artmaktadır. Belli ürün grupları için çok net olarak hedef kitleye uygun reklamlar yapabilir ve geri dönüşleri hızlandırabilirsiniz.

İçerik Kalitenize Dikkat Edin

Birçok yöntem varken sizlerin de dikkat etmesi gereken kurallar da elbette olacaktır. Bunların en önemlisi içerik kalitenizdir. Sizler dijital reklamlarınıza devam ederken web sitenizde yayınlamış olduğunuz içerik kalitenizi de bununla paralel olarak düşürmemeniz gerekmektedir. Siteniz ne kadar trafiğe maruz kalırsa kalsın içerik kaliteniz web sitenizin kullanıcılar tarafından tekrar tıklanma olasılığını büyük oranda etkileyecektir. Ziyaretçiler bir kere girmiş olduğu web sitesinden dilediklerini alamadıklarında bir sonraki reklamlarda ya da web sitesiyle karşılaştıklarında bu web sitesini seçmek, ziyaret etmek istemeyeceklerdir. İçerik metinlerinizin ve görsellerinizin özgün olmasına dikkat etmelisiniz. Okumayı zorlaştıracak, gözü yoracak site hareketlerinden kaçınmalısınız. Başka bir sitede görüp çok beğendiğiniz bir uygulama sizin sitenizle uyumlu olmayabilir. Sitenizin bütünlüğünü bozmayacak eklentiler yapmalısınız. Görsellerinizi seçerken dikkat çekici olmasına özen gösterdiğiniz gibi, çözünürlüğü yüksek kaliteli görsel kullanmaya da özen göstermelisiniz. Bu sebeple web adresinizde oluşturmuş olduğunuz içeriklerin kalitesine ve ilgi çekiciliğine dikkat etmelisiniz.

Mobil Dostu Web Siteleri

İnsanlar gün içerisinde daha çok cep telefonlarından web sitelerine giriş yaptıkları için web sitenizi mobil uyumlu olması da oldukça önemlidir. Bu oldukça elzem bir adımdır ve artık günümüz teknoloji koşullarında her web sitesi mobil uyumlu olmalıdır. Özellikle web sitenizin trafiğinde düşüş yaşamak istemiyor iseniz bu adıma da oldukça dikkat etmelisiniz.

Web sitenizin mobil uyumlu olması Google'ın en çok önem verdiği kriterlerinden biridir. Ziyaretçilerinize mobil cihazları üzerinde de içeriğe hızlı erişme, kolay okunur olması gibi özellikleri sunmalısınız ki, sitenizi incelerken, farklı sayfalara tıklarken zorlanmasınlar ve böylelikle sitenizde aradıklarını bularak hem kendilerine; hem de size daha çok fayda sağlasınlar.

web sitenize ziyaretçi çekmek için sitenizde olması gereken kriterler

İç Bağlantılar Yapın

Web sitenizde yer alan bir sayfa ziyaret edildiğinde sitenin diğer sekmelerinin tıklanması ve de daha çok vakit geçirilebilmesi için site içerisinde iç bağlantılara mutlaka yer verin. İlgili konular ya da bahsettiğiniz detayı içerin, daha geniş anlatımlı farklı bir içeriğiniz varsa o sayfaya bir bağlantı verin.

Web Siteniz Pratik ve Kullanışlı Olmalıdır

Sitenizin hızlı açılması, şık ve sade bir yapıda olması, site ziyaretçinizi de yormayacağından sitenizde vakit geçirme süresini uzatır. Açılış sayfanızdan iç sayfalarınıza kadar bağlantıların çalışır olduğundan ve hızlı açıldığından emin olmalısınız. Özellikle birbirleriyle konu bağlantılı olan sayfalarda diğer içeriklere geçiş için bağlantıları pratik bir şekilde sunmalısınız. Örneğin, belli bir içerikten bahsettiğiniz bir metin içerisinde başka bir yazınıza ya da ürününüze atıfta bulunuyorsanız, o içeriğe ait linki de metin içerisinde paylaşmalısınız. Bu sayede ziyaretçi bir konuyu okurken, diğer konuya geçiş için ona yol göstermiş olursunuz. Yazılarınız özgün ve ilgi çekici ise, ziyaretçiniz diğer sayfalarınıza geçiş yapacak ve bu da sitenizde kalma süresini arttıracaktır. Özellikle Google üzerinden sitenize ulaşan bir ziyaretçinin web sitenizde kalma süresi, gezdiği sayfa oranı oldukça önemli bir kriterdir.

Dijital Reklam Kullanımı

Sosyal medya reklamları gibi Google reklamlarını da kullanabilirsiniz. Anahtar kelime bazlı reklamlar vererek, Google aramada üst kısım ve alt kısımdaki reklam bölümlerinde sitenizin reklamı görünebilir. Ek olarak görüntülü remarketing reklamlarını da kullanabilirsiniz. Sitenize daha önce giriş yapan kullanıcıları kayıt altına alarak, giriş yaptıkları haber siteleri, video siteleri gibi platformlarda reklamınızın tekrar gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle ziyaretçinize sitenizi tekrar hatırlatmış olursunuz, aynı zamanda marka bilinirliğinizi de güçlendirmiş olursunuz.

Google Analytics Kullanımı

Site ziyaretçilerinizi takip etmeniz için oldukça önemli bir araçtır. Google Analytics sayesinde sitenizin tıklanma sayılarını, hangi sayfaların daha çok tıklandığını, sitenize giriş yapan ziyaretçilerin sitede ortalama ne kadar süre vakit geçirdiğini görebilirsiniz. Özellikle ilgi çeken sayfaları tespit edebilir ve bu konuların üstünde yoğunlaşarak ilgi çekici içerikler oluşturabilirsiniz. Bu sayede de daha çok ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.

Kısaca bahsettiğimiz tüm bu detaylar siteniz için oldukça fayda sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ziyaretçiniz sitenize geldikten sonra sitenizde kalma süresini arttıracak öğelere de önem vermektir. Web sitesi şık, kurumsal ve anlaşılır olmalıdır. Aranan içeriklere ve tıklanan sayfalara ulaşım kolay ve hızlı olmalıdır. Bu detaylara dikkat ederek ve sürekliliğini sağlayarak web sitenizin dijital ortamdaki başarısını sağlamış olursunuz.

04/11/2020

İlgini Çekebilir:

16/12/2020
Web siteleri yıllardır hayatımızda var ve bir firmanın internet üzerindeki tanıtımı için en önemli araçtır. Son yıllarda önemini daha da arttırmakla birlikte eskiden web sitesi tercihen yapılabilirken, artık bir web site... Devamı
25/11/2020
Firmanız için ya da kişisel bir web sitesi yapmaya karar verdiniz, bu yüzden de bir web site altyapısı araştırmaya başladınız. Tabii karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Öncelikli olarak, hazır web sitesi altyapısı ve öz... Devamı
07/11/2020
Bir işletmenin kendine ait bir web sitesi olması artık tamamen bir zorunluluk haline gelmiştir. Web sitesi, bir firmanın internet üzerindeki yüzü ve kendini tanıtabileceği hem en pratik; hem de en uygun maliyetli alandır... Devamı
03/11/2020
Dijitalleşen dünyada fiziksel olarak var olan bir çok şeyin dijital ortama da entegre edilmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Firmaların buna ayırdığı bütçeye ve firmanın kendi büyüklüğüne göre web sitenizin gör... Devamı
17/10/2020
Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı Ekim 2020 itibariyle statista.com verilerine göre 44.12 milyon olan İnstagram , tanıtım stratejilerini belirlerken en önemli medya araçlarından biri halini aldığını açıkça bizlere göst... Devamı
15/10/2020
Bir web sitesinin en önemli amacı nedir? Elbette ziyaretçilerin aradığına kolayca ulaşabilmesi, site içerisinde rahatça gezinebilmesidir. Bunun sonucunda ziyaretçi o web sitesinden memnun olarak ayrılırsa web sitesi gerç... Devamı