Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

Günümüzde artık tüm sektörlerde işler online olarak yürümeye başladı. Eskiden beri bunun altyapısı sağlanmakta idi; ancak yıllar içerisinde gelişen teknoloji, yeni neslin dijital kullanım alışkanlıkları ve zaman içerisinde gittikçe artan internete güven sayesinde online web ve eticaret platformları oldukça gelişmiş hale geldiler.

Tabii bu süreçte işine gereken özeni gösteren ve tüm bir web sitesinde kaliteli görseller ve metinler kullanan web sitesi sahiplerinin de etkisi büyüktür.

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

Daha önceleri web sitelerinde daha çok Google görsellerden bulunmuş, boyutu ufak, çözünürlüğü düşük ve klişeleşmiş görseller görmekte idik. Tabii yine gerekli özeni gösterip kendi görsellerini çeken ya da profesyonel çekilmiş stok fotoğrafları satın alan vizyon sahibi kitleleri de görmek mümkündü. Ancak bahsettiğimiz zamanlarda çoğunluk kullanıcı Google görselleri aracılığıyla ürünlerini hizmetlerini anlatmaya çalışıyordu. Bu durum son yıllarda oldukça değişerek yerini kaliteli stok görsellere bıraktı. Zaman içerisinde de stok görsel sitelerinin ücretsiz fotoğraf sağlayan pek çok seçeneği ortaya çıktı. Bu durum elbette ki web sitesi kullanıcıları için de büyük kolaylıklar sağlamaya başlar hale geldi. Hizmetlerimizi, ürünlerimizi, kısacası anlatmak istediğimiz herşeyi görsel olarak anlatan bir çok çalışma ortaya çıkması, üstelik bu kaliteli görsellerin pek çoğuna ücretsiz olarak ulaşabiliyor olmamız, en küçük ölçekli web sitesinden en büyük ölçekli web sitesine kadar daha kaliteli görsellerle daha kaliteli gösterimler yapabilmemizi sağladı.

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

Biz bu yazımızda sizler için yüksek çözünürlüklü ve fikir barındıran görsellere ulaşabileceğiniz ücretsiz stok fotoğraf sitelerini ve kullanımlarını derledik.

Öncelikle seçeneğimizin çok olduğunu belirtelim. Araştırma yaparken yalnızca tek bir siteye bağlı kalmamak ve ufkumuzu açmak oldukça yararlı sonuçlar getirecektir.

1. Pixabay
Bir çok sanatçı tarafından pixabay.com üzerinde yayınlanan görselleri indirebiliyorsunuz. Anahtar kelime ile arama yapabilmek büyük avantaj olsa da spesifik aramalarda tam kesin sonuçlara ulaşamayabilirsiniz. Site üzerinden beğendiğiniz görselleri üyelik şartı olmaksızın belli yüksek çözünürlükte indirebiliyor ve kullanmak istediğiniz platformda kullanabiliyorsunuz. Daha yüksek çözünürlükte olan versiyonu indirmek için üye olmanız gerekiyor ve üyelik tamamen ücretsiz. Kredi kartı bilgisi de girmeniz gerekmiyor. Kullandığınız her görsel için şart olmasa da uygun alanlarda kaynak olarak sanatçı imzası kullanmanız rica ediliyor. Her sektör için uygun görseller bulabileceğiniz, başarılı bir platform.

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

2. Little Visuals
İçeriğinde 25milyon görsel barındıran web sitesindeki görselleri ücretsiz indirebiliyor ve telif hakkı olmadan ticari amaçlı kullanabiliyorsunuz; ancak maalesef anahtar kelime ya da kategori ile arama yapamıyorsunuz. Boş bir zamanınızda siteyi gezerek kendinize bir arşiv oluşturmak keyifli zaman geçirmenizi de sağlayacaktır.

3. Pexels
Siteden edinebileceğiniz tüm fotoğraflar ücretsiz olarak indirilebiliyor ve indirmek için üye olmanız gerekmiyor. Tabii indirme geçmişinizi görebilmek gibi bir pratiklik adına üye olmanız öneriliyor. Anahtar kelimeler ile siteden fotoğraf ve video arayabiliyorsunuz, kullanacağınız platformda da kaynak göstermek ve atıfta bulunmak gibi bir talepleri yok.

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

4. Gratisography
Sitede yer alan tüm görseller ücretsiz olmasa da bir çok görsele ulaşmanız mümkün. Anahtar kelime ile arama yapabiliyorsunuz, seçeceğiniz fotoğrafta download free photo seçeneği bulunuyorsa ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Fotoğrafları internet siteniz ve şirket tanıtımları için baskılı kataloglarınızda kullanabilirsiniz.

5. Unsplash
Site üzerinde yer alan tüm görselleri yüksek çözünürlükte indirebilir, tanıtımlarınızda kullanabilirsiniz. Bir çok farklı sektör için fotoğraflar mevcut. Bazı spesifik aramalarda direk sonuca ulaşamasanız da tekil kelime aramalarında oldukça başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Resim indirmek için üyelik şart değil; ancak mümkün olduğunca kaynak gösterilmeyi tercih ediyorlar.

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

6. Picjumbo
Kategorilere göre ve anahtar kelime araması yaparak görsellere ulaşmak mümkün. Profesyonel çekilmiş ve güzel renkler kullanılmış bir çok öğeye ulaşılabiliyor ve tamamen ücretsiz.

7. Splitshire.com
Arşiv büyüklüğü çok ciddi bir sayıya ulaşmasa da içerisindeki görseller şık ve birçok amaca hizmet eder nitelikte. Aramadan ziyade kategorileri inceleyerek görsel seçmenizde fayda var.

8. Flickr
Sitede bulunan fotoğrafların büyük çoğunluğu ücretli olsa da, 30 milyona yakın ücretsiz olarak indirebileceğiniz görsel de mevcut. Anahtar kelime ile arama yaparken filtreleme kısmından all creative commons seçeneğini seçerek bu görsellere ulaşabilirsiniz.

9. Free Images
Ücretli olarak da görseller sağlayan web sitesi üzerinden ücretsiz fotoğraflar kategorilerinden birçok kaliteli görsele ulaşmak, ücretsiz olarak yüksek çözünürlükte indirmek mümkün.

10. Pikwizard
Site üzerinde ücretli ve ücretsiz görseller bir arada bulunuyor. Ücretli olanlar Premium olarak belirtilmiş; ancak ücretsiz olarak indirebileceğiniz görsel sayısı da azımsanacak ölçüde değil. Ek olarak resim üzerinde ufak-tefek oynamalar yapmanıza olanak sağlayacak bir online editörü de bulunuyor.

11. Freepik
Anahtar kelime araması yapabiliyor ve filtreleme kısmında Free seçerek ücretsiz yüksek çözünürlüklü görsellere ulaşabiliyorsunuz. Kategori çeşitliliği açısından zengin bir site. Aramalarınızın herbirinde binlerce farklı ve ücretsiz görsele ulaşabiliyorsunuz. Eğer web sitenizde ya da online bir ağ üzerinde kullanacaksanız resminize yakın bir yerde ya da sitenizdeki en uygun kaynak üzerinde kendilerine ait bir bağlantı kullanmanız gerekiyor. Eğer bağlantı kullanmayacaksanız, bu siteden fotoğraf almak telif sorunu olacağından pek mantıklı olmaz.

12. Kaboom Pics
İlk bakışta diğer ücretsiz stok fotoğraf sitelerine göre daha sade fotoğraflara ulaşabileceği düşünülebilir. Ancak aradığınız detayı da bulmanız mümkün. Büyük fotoğraf olarak, makul bir ölçü yazdığınız taktirde istediğiniz boyutta yine ücretsiz olarak anında indirebiliyorsunuz.

Web Sitenize Görsel Temin Edebileceğiniz Ücretsiz Siteler

13. StockSnap
Üyelik gerekmeden ve atıf zorunluluğu olmadan ücretsiz olarak görselleri indirebiliyorsunuz. Kategori seçimleri ve anahtar kelimeler aracılığıyla aradığınız türde görsellere ulaşmanız mümkün.

14. Stok Foto
Henüz yeni bir oluşum olan stokfoto.com Türkiye'deki ilk ve tek stok fotoğraf platformu olma özelliği taşımaktadır. İçerisindeki tüm görselleri telif olmadan indirebiliyor; ticari ve kişisel alanlarınızda kullanabiliyorsunuz. Henüz genç bir oluşum olduğundan ciddi bir arşivden söz edemeyiz; ancak kategori içeriklerindeki görseller pek çok kullanım amacını karşılar nitelikte ve gün geçtikte Stok görsel sayısında artış yaşanıyor.

Gördüğünüz gibi dijital çağın kesin olarak gelmesiyle birlikte bir çok ihtiyacımıza online olarak ulaşabiliyor ve tek bir kaynağa bağlı kalmadan ufak araştırmalarla binlercesine kullanıma açabiliyoruz. Bu durumda web sitenizin ve eticaret sitenizin görsellerinin şık ve profesyonel olması da sizin ayıracağınız zaman ve göstereceğiniz özenle doğru orantılı oluyor. Bu emekler de elbette size karşılığını verecektir. Ufak bir araştırmayla bile ne kadar çok detaya ulaşabiliyoruz, bir de bunu yaşam tarzı haline getirdiğimizi düşünün. Her başarının arkasında ciddi bir emek vardır.

09/04/2020

İlgini Çekebilir:

16/12/2020
Web siteleri yıllardır hayatımızda var ve bir firmanın internet üzerindeki tanıtımı için en önemli araçtır. Son yıllarda önemini daha da arttırmakla birlikte eskiden web sitesi tercihen yapılabilirken, artık bir web site... Devamı
25/11/2020
Firmanız için ya da kişisel bir web sitesi yapmaya karar verdiniz, bu yüzden de bir web site altyapısı araştırmaya başladınız. Tabii karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Öncelikli olarak, hazır web sitesi altyapısı ve öz... Devamı
07/11/2020
Bir işletmenin kendine ait bir web sitesi olması artık tamamen bir zorunluluk haline gelmiştir. Web sitesi, bir firmanın internet üzerindeki yüzü ve kendini tanıtabileceği hem en pratik; hem de en uygun maliyetli alandır... Devamı
04/11/2020
Web sitesi birçok yolla oluşturulabilir, birçok amaca da hizmet edebilir. Dilerseniz bir uzmandan yardım alıp dilerseniz de hazır temaların bulunduğu siteleri tercih ederek web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu noktadan so... Devamı
03/11/2020
Dijitalleşen dünyada fiziksel olarak var olan bir çok şeyin dijital ortama da entegre edilmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Firmaların buna ayırdığı bütçeye ve firmanın kendi büyüklüğüne göre web sitenizin gör... Devamı
17/10/2020
Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı Ekim 2020 itibariyle statista.com verilerine göre 44.12 milyon olan İnstagram , tanıtım stratejilerini belirlerken en önemli medya araçlarından biri halini aldığını açıkça bizlere göst... Devamı