Web Sitene İçeriksel SEO Dopingi

Web Sitene İçeriksel SEO Dopingi

Web sitesi için SEO herşeydir. SEO bir web sitesinin arama motorlarında daha yüksek sıralamalar alıp, daha çok trafik çekmesine yönelik bir çalışmadır. Genel hatlarıyla SEO çalışmalarını 2'ye ayırabiliriz: Web sitesinin teknik altyapısı ve web sitesinin içeriksel gücü.

Web Sitene İçeriksel SEO Dopingi

Öncelikle web site altyapısının teknik altyapısı, seçmiş olduğun web yazılımına ya da yaptırdığın kodlama ve tasarım bütününden oluşan, yukarıda teknik altyapı olarak belirttiğimiz olgudur. Bu konuya daha önceleri değinmiştik, web sitesinin url yapısı, mobil uyumlu olması, SSL sertifikasının olması, hızlı yüklenmesi gibi teknik konular bu teknik altyapı bölüme ait.

Biz bu yazımızda teknik bilgiye sahip olmadan tamamen site içerikleri ile nasıl başarılı bir SEO çalışması yürütebilirsin bunu anlatmaya çalışacağız. Yani web sitenin içeriği ile Google'da üst sıralarda yer almanın yolunu özetleyeceğiz.

Teknik bilgiye ihtiyacın olmadığını belirtmiştik. Fakat web sitenin içeriği konusunda oldukça emek harcaman gerektiğini de belirtelim. Bir web sitesinin içeriği ziyaretçilerin memnuniyetini, web sitende geçirdikleri süreleri arttıran en önemli unsurdur. İçeriğin ne kadar kaliteli ve ilgi çekiciyse o kadar fazla ziyaretçi alırsın ve bu ziyaretlerinin sonucunda da Google seni ödüllendirir. Google'ın ana amacı kullanıcı memnuniyetidir ve kullanıcılarını memnun eden siteleri sıralamasında öne alan bir algoritması vardır.

Web sitenin içeriklerini oluştururken doğal olmalısın. Google'ı baz almadan, düşünmeden kullanıcıların ilgisini çekecek, okumaktan sıkılmayacakları içerikler üretmelisin. Sürekli ve düzenli içerik oluşturmalısın. Web siteni boş bırakmaya gelmez, sürekli takip etmeli, yeni içerikler üretmeli ve eski ya da güncel olmayan içerikleri web sitenden kaldırmalısın.

Web Sitene İçeriksel SEO Dopingi

Web sitendeki içerikler özgün ve kaliteliyse ziyaretçi sayın artacak ve ziyaretçilerinin web sitende geçirdikleri süre ortalamanın üzerinde olacaktır. Google bu analizi kolayca yapabilen ve sonuçlarını buna göre sıralayabilen bir algoritmaya sahiptir.

İlgini çekebilir: Web Sitesi İçeriği Hazırlamanın Püf Noktaları

Ziyaretçinin Web Sitesinde Geçirdiği Süre Neden Önemli?

Web sitesinde ortalama geçirilen süre ne kadar yüksekse, ziyaretçi memnuniyeti de o kadar yüksek demektir.

Bir web sitesine giren ziyaretçi 10 saniye içerisinde web sitesini terk ediyorsa sence nedendir? İçeriği beğenmemiş ya da alakasız bir sayfaya gelmiştir. Bu ziyaret siten adına hiç olmasa daha iyiydi diyebiliriz. Diğer taraftan ziyaretçinin web sitesinde 10 dakika vakit geçirdiğini düşünelim. Evet işte istenilen bu. Ziyaretçi içeriği beğenmiş, okumuş ve başka sayfaları da gezinmiş. Kullanıcıların gezdikleri sayfa sayısı da web sitenin SEO puanı için önemli. Gezilen sayfa adet oranının yüksek olması içeriğinin kaliteli ve ziyaretçi tarafından ilgi gördüğünün bir göstergesi.

Alakasız bir içerik ile uyumlu olmayan title ya da anahtar kelime kullanımı varolan içeriğinle ilgisi olmayan bir kişiyi web sitene getirebilir. Elbette bu ziyaretçi web sitene girdiği gibi web sitenden ayrılacaktır. İşte bu senin için çok olumsuz bir durum. Bir web sitesinin günlük 500 ziyaretçi alıp ortalamada 1 dakikayı bile bulmayan oturum süresine göre, 100 ziyaretçi ile ortalamada 3 dakika oturum süresi kaydedebilmesi daha iyidir. Önemli olan kalite...

Site İçi Bağlantılarını Kontrol Et

Tüm siteni düzenli olarak gez ve kırık bağlantı varsa bunları düzenle. Kırık bağlantı bulunan web siteleri kullanıcı memnuniyeti açısından olumsuz değerdedirler. İçeriklerinde linklemeler yaparken de yine doğru ve çalışır şekilde linkleme yaptığından emin ol.

İyi İçerik Backlink Getirir

İyi orta gol getirir gibi :) SEO çalışmalarında duyduğun backlink parayla satın alınabilecek birşey değildir. "Satanlar var" dediğini duyuyor gibiyiz! Aman uzak dur, Google tarafından ileride altından kalkamayacağın cezalar alabilirsin. Backlink başka sitelerden aldığın linklerdir. Ve ne kadar çok ve doğal backlinke (Kaliteli sitelerden olması çok yararlıdır) sahipsen SEO skorun o kadar yüksek olur. Burada özetimiz yine içeriğin önemine bağlanıyor. İçeriklerin kaliteli ise doğal yollardan, başka sitelerden paylaşım ve link alırsın.

Araştırma ve Analiz İçerikleri Üret

Araştırma ve Analiz İçerikleri Üret

Zaman zaman yorum ya da bilgi içeren içerikler değil de raporlama ya da analizler sunan içerikler üret. Bu içeriği ekran görüntüleri, grafikler gibi görseller ile pekiştir. Araştırma sonuçları içeren içerikler kullanıcıların oldukça ilgisini çeker.

Sosyal Medya İçeriklerini Hızla Dağıtır

Kaliteli içerik üretmek zordur; ancak kaliteli içeriğe sahip olduğun zaman ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarından bu içerikleri paylaşırlar. Ne kadar çok kişi içeriğini görürse ve ilgilenirse bu içerik paylaşa paylaşa yayılır. Sosyal medya üzerinde binlerce kişiye ulaşmanın artısı haricinde bu yayılma sonucunda başka sitelerden de linkler alacak ve SEO puanın artacaktır.

Sosyal Medya İçeriklerini Hızla Dağıtır

Çok Etkileşim, Çok Trafik Demektir

Sosyal medyada içeriğinin çok beğeni ya da yorum alması diğer kullanıcıların da ilgisini aynı oranda arttıracağı için içeriğinin daha çok kişiye ulaşmasına yardımcı olacaktır. Bu yüzden gönderilerini iyi ayarlamalı ve gerektiğinde sosyal medya reklamları kullanmalısın. İçeriğin kaliteli ise mutlaka ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşacaksın.

Forumları Takip Et

Sosyal medya dışında forumlardan link alabilmek önemli bir konudur. Konun ya da sektörün ile ilgili forumları takip etmeli ve seni ilgilendiren, ilgi alanında olan soru ya da konular altına cevaplarını yazmalısın. Ya da web sitendeki bir içeriği ilgili bir başlıkta paylaşman da sana yararlı olacaktır.

Google Analytics Kullan

Google Analytics Kullan

İçeriklerinin ziyaret analizi için Google'ın sunduğu ücretsiz Google Analytics uygulamasını kullanmalısın. İlgi çeken içeriklerini bu araçla görebilir; ilgi çekmeyen içeriklerini geliştirebilir ya da tamamen web sitenden kaldırabilirsin.

Google Analytics ile ilgili: Google Analytics Nedir? Nasıl Kullanılır?

1.Sıra Olmak Değil, Trafiğin Çok Olması Önemli

Bir kelimede 1. sırada bulunmaktansa sektörünle ilgili bir çok kelimede 1.sayfada olmak daha önemli. Bu da içeriğinin kalitesi ve özgünlüğü ile alakalı. Senin için önemli olan kelime gruplarında ne kadar çok ilk sayfada yer alırsan sana o kadar fazla trafik sağlar. SEO çalışmasının ana amacı 1. sırada yer almak değil, daha çok ön planda olmak, yani seninle ilgili kelimelerin tamamının ilk sayfada yer alabilmesidir.

Pes Etme

İçeriksel çalışmalar bugünden yarına sonuç veren çalışmalar değildir. Zamanla değeri anlaşılan ve bu süreç sonucunda başarıya ulaşılan bir çalışmadır. Bu yüzden hiç pes etme ve kaliteli içerik üretmekten vazgeçme. Bu emeklerinin olumlu sonuçlarını alacaksın; hiç merak etme.

Gördüğün üzere içerikel SEO için teknik bilgiye ihtiyacın yok, sadece çok emek harcamalı ve sabretmelisin. İçeriğin herşey demek olduğunu unutma ve bıkmadan, üşenmeden içerik üretmeye devam et. Sabırla bekle, kazanan sen olacaksın :) Şimdiden başarılar...

İçerik konusunda vaktinin olmadığını düşünüyor, ilgilenemem diyor ve profesyonel destek istiyorsan bize ualaşabilirsin.

07/03/2020

İlgini Çekebilir:

16/12/2020
Web siteleri yıllardır hayatımızda var ve bir firmanın internet üzerindeki tanıtımı için en önemli araçtır. Son yıllarda önemini daha da arttırmakla birlikte eskiden web sitesi tercihen yapılabilirken, artık bir web site... Devamı
25/11/2020
Firmanız için ya da kişisel bir web sitesi yapmaya karar verdiniz, bu yüzden de bir web site altyapısı araştırmaya başladınız. Tabii karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Öncelikli olarak, hazır web sitesi altyapısı ve öz... Devamı
07/11/2020
Bir işletmenin kendine ait bir web sitesi olması artık tamamen bir zorunluluk haline gelmiştir. Web sitesi, bir firmanın internet üzerindeki yüzü ve kendini tanıtabileceği hem en pratik; hem de en uygun maliyetli alandır... Devamı
04/11/2020
Web sitesi birçok yolla oluşturulabilir, birçok amaca da hizmet edebilir. Dilerseniz bir uzmandan yardım alıp dilerseniz de hazır temaların bulunduğu siteleri tercih ederek web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu noktadan so... Devamı
03/11/2020
Dijitalleşen dünyada fiziksel olarak var olan bir çok şeyin dijital ortama da entegre edilmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Firmaların buna ayırdığı bütçeye ve firmanın kendi büyüklüğüne göre web sitenizin gör... Devamı
17/10/2020
Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı Ekim 2020 itibariyle statista.com verilerine göre 44.12 milyon olan İnstagram , tanıtım stratejilerini belirlerken en önemli medya araçlarından biri halini aldığını açıkça bizlere göst... Devamı