Yeni Şirketler için Web Sitesi Önerileri

Yeni Şirketler için Web Sitesi Önerileri

Yeni kurulan şirketlerin öncelikleri içerisinde web sitesi yapılması konusu vardır. Eskiden kartvizit gibi basılı materyallere öncelik verilirken günümüz teknoloji ortamında artık web sitesi herşeyden önemli hale geldi.

Peki şirketini kurdun ya da kurmak üzeresin, web sitesi konusunda ne yapman gerektiğini düşünüyorsan bu yazımız tam sana göre.

Yeni Şirketler için Web Sitesi Önerileri

Öncelikle çevrende daha önceden bu konuda hizmet almış ve bu hizmetten memnun kalmış birileri varsa onlara danışabilir ve web sitesi servisi konusunda ilgili firmalar ile iletişime geçebilirsin. Ya da Google'a bu servis ile ilgili kelimeleri yazarak çıkan sonuçlar içerisinde araştırma yapıp, web sitesi hizmeti konusunda kiminle çalışacağını belirleyebilirsin.

Bu konuda bir diğer soru da hazır web sitesi mi, özel tasarlanmış web sitesi mi?

Bu konuyla ilgili Hazır Web Sitesi Kullanmanın Avantajları adlı yazımıza göz atabilirsin.

İhtiyaçların ve bütçene göre seçimini yapabilirsin. Eğer belirli sayfaları olan kurumsal, projeler, referanslar gibi ya da "yeni şirketiz bütçemi yormayayım" diyenlerdensen hazır web sitesi ile web siteni oluşturman senin için doğru bir karar. Çok özel bir tasarım beklentin varsa özel tasarım web servisi alman gerekli, ya da üye girişi ve buna bağlı özel modüller ihtiyacın varsa yine özel yazılım çalışması servisi alman gerekli.

Alan adı seçimi de web sitene ait ve ona doğrudan bağlı bir konu. Popüler olarak .com ya da .net gibi evrensel uzantılar seçebileceğin gibi .com.tr alan adı uzantısı da seçebilirsin. Burada önerimiz firmana ait hem .com hem .com.tr uzantılı iki alan adına da sahip olman. Birinin altında web siten çalışırken diğeri de bu alan adına yönlendirilebilir.

Ayrıca firmana ait e-posta hesaplarını da bu alan adlarına bağlı kullanacaksın. Dipnot olarak: tr uzantılı alan adı alırken firma isminin ticaret sicil gazetesinde geçtiği şekline uygun bir alan adı alabilirsin. Yani .tr uzantılı alan adları kayıt edilmeden önce ilgili evraklar kontrol edilmektedir. Firma ismin ABCD İnşaat Ltd. Şti ise abcdinsaat.com.tr alan adını kayıt edebilirsin. .com ya da .net gibi evrensel uzantılarda kayıt işlemlerinde belge gerekmez, boş olan alan adını satın alabilirsin. Clouds Web servisi kullanmak istersen .com alan adını web site lisansınla birlikte satın alabilirsin. .tr uzantılarda alan adı senin şirketine ait olmakta, diğer evrensel uzantılar için alan adı satın alırken ilgili alan adının senin ya da şirketinin adına kayıt yapılmasına çok dikkat etmelisin.

Web sitesi hizmeti alacağın yerin kararını verirken ilgili yerin ticari bir ünvana sahip olduğundan, ilk başta ve sonrasında kesintisiz teknik destek vereceklerinden ve sunucularının yeterli, hızlı olmasından emin olmalısın. Ek olarak web site altyapının mobil uyumlu özellikte, kolay bir yönetici arayüzü olan, SSL sertifikası barındıran ve SEO altyapı özelliklerine sahip olması gereklidir.

Eğer ürün satışı yapan bir firma kuruyorsan web siteni e-ticaret olarak yapılandırman ve e-ticarete de başlamış olmanı öneririz.

Web site altyapına karar verdikten sonra web sitenin içerikleri konusunda çalışman gerekli. Yeni bir firmasın ve insanları etkilemen gerektiğini unutma. Senin bütün potansiyel müşterilerin seninle çalışmaya karar vermeden önce web siteni detaylıca inceleyecek. Firman hakkında yaptığın, ürettiğin tüm işler konusunda verebildiğin kadar detayı web sitende vermelisin. Sana ait ürün, üretim, eğitim vb gibi kaliteli görsellerle de içeriğini desteklemelisin. Proje, referans gibi firmana katkı sağlayacak bilgileri her yenisi geldiğinde sitene eklemelisin.

Bu yazımız ilgini çekebilir: Web Sitesi İçeriği Hazırlamanın Püf Noktaları

Web sitene bir blog bölümü oluşturmalı ve düzenli aralıklarla özgün, kaliteli içerikleri paylaşmalısın. Artık içerisinde blog olmayan bir web sitesi pek bulunmuyor. Bu tip içerikler Google'da sitenin bulunmasına büyük katkı sağladığından yeni ziyaretçiler kazanmana çok etki edecektir.

Yeni Şirketler için Web Sitesi Önerileri

Web sitenle birlikte sosyal medya hesaplarını da açmalı ve bu hesaplarınla da ilgilenmelisin. Kaliteli gönderiler oluşturarak ve zaman zaman sosyal medya reklamlarını kullanarak hem takipçi sayını arttırabilir hem de web sitene yeni ziyaretçiler kazandırabilirsin. Yeni ziyaretlerin bir bölümü sana müşteri olarak geri dönecektir.

Yeni Şirketler için Web Sitesi Önerileri

Sosyal medyada daha büyük başarılar istiyorsan profesyonel destek alabilirsin. İyi bir sosyal medya çalışması sonucunda firmanın daha hızlı büyüyeceğini söylemek mümkündür.

Web siteni yayına aldığın anda web siten Google Analytics ile entegre edilmiş mi emin olmalısın. Google Analytics web sitenin ziyaretçileri ile ilgili kapsamlı veri almanı sağlar. Ziyaretçilerin hangi şehirlerden, hangi yolla sitene ulaşmış, kaç dakika web sitende zaman geçirmiş gibi önemli verilere kolayca ulaşabilirsin. Google Analytics Google'ın sunduğu tamamen ücretsiz bir web sitesi analiz uygulamasıdır.

Yeni Şirketler için Web Sitesi Önerileri

İncelemek isteyebilirsin: Google Analytics Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Ads kullanmak sana daha hızlı müşteri getirecektir. Yeni firmasın ve daha çok müşteriye ihtiyacın olduğu açık. Bu durumda web sitenin yayını ile birlikte hemen Google Ads (Adwords) kullanmaya başlayabilirsin. Belirlediğin bütçe dahilince anahtar kelime bazlı reklamlar oluşturman firmana çok büyük artılar katacaktır.

Google Ads başlangıcı için harika bir yazı önerimiz: Yeni Başlayanlar İçin Google Ads - Temel Düzey

Büyük uğraşlar sonucu bir şirket açtığında en önemli destekçin sana ait olan web sitesi olacaktır. Web sitene çok özenmen gerektiğini unutma. Siteni ziyaret edenlerin sana müşteri olarak dönmesini istiyorsan web sitenin net - anlaşılır, kolay gezilebilen nitelikte ve kaliteli içeriklere sahip olması gereklidir.

09/03/2020

İlgini Çekebilir:

16/12/2020
Web siteleri yıllardır hayatımızda var ve bir firmanın internet üzerindeki tanıtımı için en önemli araçtır. Son yıllarda önemini daha da arttırmakla birlikte eskiden web sitesi tercihen yapılabilirken, artık bir web site... Devamı
25/11/2020
Firmanız için ya da kişisel bir web sitesi yapmaya karar verdiniz, bu yüzden de bir web site altyapısı araştırmaya başladınız. Tabii karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Öncelikli olarak, hazır web sitesi altyapısı ve öz... Devamı
07/11/2020
Bir işletmenin kendine ait bir web sitesi olması artık tamamen bir zorunluluk haline gelmiştir. Web sitesi, bir firmanın internet üzerindeki yüzü ve kendini tanıtabileceği hem en pratik; hem de en uygun maliyetli alandır... Devamı
04/11/2020
Web sitesi birçok yolla oluşturulabilir, birçok amaca da hizmet edebilir. Dilerseniz bir uzmandan yardım alıp dilerseniz de hazır temaların bulunduğu siteleri tercih ederek web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu noktadan so... Devamı
03/11/2020
Dijitalleşen dünyada fiziksel olarak var olan bir çok şeyin dijital ortama da entegre edilmesi artık neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Firmaların buna ayırdığı bütçeye ve firmanın kendi büyüklüğüne göre web sitenizin gör... Devamı
17/10/2020
Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı Ekim 2020 itibariyle statista.com verilerine göre 44.12 milyon olan İnstagram , tanıtım stratejilerini belirlerken en önemli medya araçlarından biri halini aldığını açıkça bizlere göst... Devamı